gastro postao
Zgodan prijedlog Ane Grgić za druženja s prijateljima kada ne znate što im poslužiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 895
Potrebno vam je
- 400 g jetra pileća
- 2.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
- 45 g luk ,crveni
- 3 g češnjak
- 450 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pileća jetrica očistimo od žilica.
- Luk i češnjak usitnite te na malo maslaca i ulja stavite pirjati sjeckani luk ,češnjak i timijan.
- Pirjajte dok luk ne dobije zlatnu boju, dodajte jetrica, začinite i zalijte konjakom.
- Pržite dok jetrica ne budu gotova.
- Ostatak maslaca rastopite.
- Jetrica stavite u drugu posudu i postepeno dodajite rastopljeni maslac, sa štapnim mikserom napravite finu kremu, sipajte u kalupe koje ste obložili prozirnom folijom i stavite na hladno da se stisne.
Izvor Ana Grgić