Recepti 13. listopada 2014.

Parfe od pileće jetrice

Parfe od pileće jetrice
gastro postao gastro.24sata.hr
Zgodan prijedlog Ane Grgić za druženja s prijateljima kada ne znate što im poslužiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 895

Potrebno vam je

  • 400 g jetra pileća
  • 2.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • 45 g luk ,crveni
  • 3 g češnjak
  • 450 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pileća jetrica očistimo od žilica.
  2. Luk i češnjak usitnite te na malo maslaca i ulja stavite pirjati sjeckani luk ,češnjak i timijan.
  3. Pirjajte dok luk ne dobije zlatnu boju, dodajte jetrica, začinite i zalijte konjakom.
  4. Pržite dok jetrica ne budu gotova.
  5. Ostatak maslaca rastopite.
  6. Jetrica stavite u drugu posudu i postepeno dodajite rastopljeni maslac, sa štapnim mikserom napravite finu kremu, sipajte u kalupe koje ste obložili prozirnom folijom i stavite na hladno da se stisne.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.