Recepti 13. listopada 2014.

Parfe s pečenim jagodama

Parfe s pečenim jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealna slastica koja može biti zamijena za slasni doručak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 2 šalica jagode
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 šalica grčki jogurt
  • 2 žlica med, vrcani
  • 0.50 šalica granola

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte narezane jagode i smeđi šećer. Stavite jagode na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na 12-15 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva ili dok jagode ne počnu ispuštati sok, no da su još čvrste.
  2. Jagode sa sokom stavite u zdjelu. U drugoj zdjeli izmiješajte jogurt i med.
  3. U čaše na dno stavite sloj jogurt, zatim dodajte nekoliko žlica jagoda, a onda žlicu granole.
  4. Ponavljate postupak dok ne napunite čašu i dekorirajte po želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.