gastro postao
Predstavljamo vam recept za sočan i jednostavan obrok
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 321
Potrebno vam je
- 680 g pile (bijelo meso bez kosti)
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ružmarin
- 1 žlica maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom jabuka (cijela)
- 50 g gorgonzola
- sol
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 220˚C. Lim za pečenje lagano nauljiti s 1 žlicom maslinovog ulja. Pileća prsa (4 komada) začiniti sa soli, paprom i ružmarinom.
- Otopiti maslac i preostalo maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i peći piletinu s obje strane da posmeđi. Premjestiti u lim za pečenje.
- U istu tavu dodati slatke, neoguljene i na tanke ploškice izrezane jabuke i pirjati 3 do 4 minute ili dok posmeđe i omekšaju. Zatim žlicom dodati jabuke na lim oko piletine, a nekoliko ploški staviti na piletinu.
- Peći oko 6 minuta u pećnici, a zatim posipati razmrvljeni sir po piletini i jabukama te nastaviti peći još 2 minute ili dok se sir otopi, a piletina bude potpuno pečena.