gastro postao
Bakalar na drugačiji način koji će vas osvojiti bogatstvom okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 152
Potrebno vam je
- 2 filet bakalar
- 2 žlica limunov sok
- worchester umak
- 2 kom luk ,crveni
- 100 g gljive miješane, razne
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 kom rajčica, crvena
- maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 ml vino bijelo
- 125 ml sok od rajčice (konzerv. slani)
- 50 ml vrhnje za kuhanje
- 1 žlica likeri (prosjek)
- origano
- bosiljak, vezica
- 75 g mozzarella
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Riblje filete stavite u posudu i poprskajte limunovim sokom i s malo Worcester umaka. Stavite u hladnjak na 10 minuta.
- Ogulite luk, narežite ga na kolutove. Gljive narežite na tanke ploške i poprskajte s malo limunova soka. Tikvicu također narežite na ploške. Narežite rajčice.
- Maslacem namažite posudu za mikrovalnu pećnicu. Ribu narežite na manje komade. Ribu i povrće slažite u slojevima u posudu, a svaki sloj začinite solju i paprom.
- U malenoj zdjeli pomiješajte vino, sok od rajčice, vrhnje, Pernod liker, svježe nasjeckani origano ili mažuran i svježe nasjeckani bosiljak prema ukusu. Izlijte na ribu i povrće. Narežite sir i složite ga na vrh.
- Pokrijte i pecite u mikrovalnoj pećnici 10-15 minuta na visokoj temperaturi, dok se sir ne rastopi, a riba i povrće skuhaju. Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite.
Bakalar na drugačiji način koji će vas osvojiti bogatstvom okusa