gastro postao
Komadi kraka hobotnice bit će izvrsni uz kus kus osvježen sokom limete
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 446
Potrebno vam je
- 1200 g hobotnica
- 200 g kuskus
- 500 g svježe sezonsko povrće
- 0.50 l crno pivo
- 1.50 dl soja umak
- wasabi
- rižin ocat
- sok od limete
- ulje maslinovo
Priprema
- Skuhati hobotnicu na temperaturi nižoj od 97 stupnjeva Celzijusa tako da ne otpadne koža. Ohladiti i marinirati u tamnom pivu.
- Narezati povrće na sitne kockice, po potrebi blanširati.
- Preliti cous cous s kipućom vodom i ocijediti. Umješati povrće i začiniti sa sokom limete, maslinovim uljem i aromatičnom soli.
- Od umaka soje, wasabija, soka limete, rižinog octa i maslinovog ulja napraviti emulziju željene jačine i gustoće.
- Hobotnicu narezati na komade i kratko prepeći na žaru. Servirati uz cous cous i emulziju.