Recepti 13. listopada 2014.

Pečeni krak jadranske hobotnice

Pečeni krak jadranske hobotnice
gastro postao gastro.24sata.hr
Komadi kraka hobotnice bit će izvrsni uz kus kus osvježen sokom limete

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 446

Potrebno vam je

  • 1200 g hobotnica
  • 200 g kuskus
  • 500 g svježe sezonsko povrće
  • 0.50 l crno pivo
  • 1.50 dl soja umak
  • wasabi
  • rižin ocat
  • sok od limete
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Skuhati hobotnicu na temperaturi nižoj od 97 stupnjeva Celzijusa tako da ne otpadne koža. Ohladiti i marinirati u tamnom pivu.
  2. Narezati povrće na sitne kockice, po potrebi blanširati.
  3. Preliti cous cous s kipućom vodom i ocijediti. Umješati povrće i začiniti sa sokom limete, maslinovim uljem i aromatičnom soli.
  4. Od umaka soje, wasabija, soka limete, rižinog octa i maslinovog ulja napraviti emulziju željene jačine i gustoće.
  5. Hobotnicu narezati na komade i kratko prepeći na žaru. Servirati uz cous cous i emulziju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.