Recepti 15. ožujka 2017.

Kraljevi piletine: Pečeni batci

Pečeni pileći batci
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz malo mašte, od bataka se može pripremiti itekako zanimljivo jelo

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

pileći batak | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je

  • 8 bataka sa zabatkom
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica jabučnog octa
  • 1 mala žlica šećera
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Od jabučnog octa, češnjaka, smeđeg šećera, maslinova ulja, soli i papra priredite marinadu.
  2. 8 pilećih bataka operite i posušite kuhinjskim ubrusom. Prelijte ih marinadom i pustite da odstoje 1 sat.
  3. Ugrijte pećnicu na 220 °C. U vatrostalnu posudu složite batke, prekrijte ih aluminijskom folijom i pecite 15 min u ugrijanoj pećnici.
  4. Nakon 15 min otklopite batke i pecite ih otkrivene još 15-20 minuta na 200 °C, dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.