gastro postao
Turski specijalitet najčešće se priprema s mesom, no i sa sirom ove pogačice postaju vrlo slasni zalogajčići
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2678
Tijesto
- 1 šalica voda
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 10 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica sol
- 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
Nadjev
- 1 šalica feta sir
- 1 šalica mozzarella
- 1 šalica gouda punomasni
- 0.50 vezica peršin, list
- 1 mala žlica čili u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica crvena paprika
- papar
Potrebno vam je
- 1 šalica voda
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 10 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica sol
- 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica feta sir
- 1 šalica mozzarella
- 1 šalica gouda punomasni
- 0.50 vezica peršin, list
- 1 mala žlica čili u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica crvena paprika
- papar
Priprema
- Izmiješamo sve sastojke za tijesto i umijesimo ga tako da bude mekano. Ostavimo ga da odstoji 30 minuta.
- Pomiješamo sve sireve, dodamo im chilli, mljevenu papriku, peršin te sol i papar. Umiješamo umućena jaja.
- Tijesto podijelimo u kugle veličine šake. Razvaljamo svaku i nadjenemo pripremljenim nadjevom od sira. Savijemo rubove tijesta.
- Pečemo u limu za pečenje na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'