gastro postao
Idealno jelo za ljubitelje pikantne hrane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 563
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina,srednje masna
- 2 dl vino bijelo
- 2 žlica vinski ocat
- 1 dl ulje suncokretovo
- 2 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Svinjski vrat (4 odreska) lagano potucite batićem preko celofana.
- U kamenom mužaru natucite sol, papar, mirisne trave i ljutu papričicu, dodajte dio ulja i dobro izmiješajte.
- Tom mješavinom dobro natrljajte odreske, složite ih u plitku posudu, prelijte mješavinom vina, octa, ulja i zdrobljenog češnjaka. Pokrivene ostavite da odstoje 24 sata, povremeno ih prevrnite.
- Pripremite vruć roštilj, odreske malo ocijedite i pecite uz povremeno premazivanje marinadom.