gastro postao
Kratko popržene lignje u pratnji tikvica, mrkve, paprika i mahuna
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 83
Potrebno vam je
- 400 g lignja
- 1 tikvica
- 2 mrkve
- 1 rog paprika
- 1 čili papričica
- 100 g zelenih mahuna
- mladi luk
- soja umak
- 2 rajčice
- 3 režnja češnjaka
- đumbir u prahu
- maslinovo ulje
Priprema
- Tikvicu, mrkvu, mladi luk i papriku narežite na trakice, češnjak na listiće, a čili papričici odstranite sjemenke i žilice te ju narežite na sitno.
- Rajčice kratko blanširajte, odstranite im kožu te ih nasjeckajte na sitne kockice. U istoj vodi kratko blanširajte mahune koje ste narezali na manje komade.
- Na dvije žlice maslinova ulja popržite papriku, mahune i mrkvu, dodajte lignje izrezane na kolutiće, listiće češnjaka i čili papričicu. Začinite sa soja sosom i đumbirom u prahu. Dodajte sitno nasjeckanu rajčicu i pirjajte na najjačoj vatri 5 minuta.
- Nakon 5 minuta dodajte tikvice i mladi luk. Ugasite vatru, dobro promješajte i poslužite toplo.