gastro postao
Poznati chef smatra da su pileća prsa zahvalna za roštiljanje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 738
Potrebno vam je
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 200 g mozzarella
- 150 g panceta
- 400 g batat
- 300 g poriluk (cijeli)
- 50 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Batatu ogulimo i narežemo na tanke rezance (julienne). Isto tako narežemo i poriluk. Zatim stavimo sve u jednu posudu, začinimo sol, papar i dobro izgnječimo.
- Na ploču ili u tavu dodajemo malo maslaca, pa gore stavljamo male smjese od batata i poriluka.
- Lagano pržimo s jedne i druge strane da porumene. Pileća prsa, tj. filee posložimo na dasku, a gore poredamo listiće mozzarele. Sve zajedno omotamo pancetom koju smo prethodno narezali na tanke režnjeve i pečemo na ploči tako da je završetak prvi tj. da se zapeče, zatim okrenemo, malo zapečemo pa stavimo u pećnicu da se zgotovi.
Poznati chef smatra da su pileća prsa zahvalna za roštiljanje
Izvor Branko Ognjenović