gastro postao
Planetarno popularan meksički specijalitet s trakicama piletine i povrćem jelo lagano pripremite i sami
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 112
Potrebno vam je
- 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica sok od limete
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 0.50 šalica kukuruz u zrnu, suhi
- 1 šalica mahune zelene (mlade)
- 0.50 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 4 kom tortilja, kukuruzna
- 3 žlica korijander
- 4 mala žlica jogurt (3.2% masti)
- 4 žlica salsa umak
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 200˚C.
- U zdjeli pomiješati piletinu s češnjakom, jednom žličicom ulja i čilijem pa ostaviti 20 minuta da se marinira.
- U dubljoj tavi pirjati luk na žličici ulja pa dodati piletinu s marinadom. Kada piletina dobije boju umiješati rajčicu i ostalo povrće, posoliti i popapriti. Pirjati još 15- 20 minuta dok piletina bude potpuno pečena a povrće omekša. Pred kraj umiješati dvije žlice salse i dvije žlice korijandera.
- U međuvremenu tortilje zamotati u foliju i grijati 10 minuta u zagrijanoj pećnici.
Planetarno popularan meksički specijalitet s trakicama piletine i povrćem jelo lagano pripremite i sami