gastro postao
Neobična kombinacija začina otkriva sasvim novu dimenziju piletine
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 10 kom rajčice, cherry
- 2 dl pasirana rajčica (passata)
- 1 kom slanutak, konzerva
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom ljubičasti luk
- 4 režanj češnjak
- 0.50 kom čili papričica
- sol
- ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 0.25 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica kim
- 0.50 mala žlica đumbir u prahu
- 0.50 mala žlica korijander
- svježe mljeveni papar
Priprema
- 2 pileća batka i zabatka marinirajte u maslinovom ulju, soli i papru, možete dodati i malo ostalih začina da dobijete intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješajte zajedno u zdjelici.
- Na tavi popržite kratko piletinu sa svih strana. Izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko popržite i dodajte pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, nasjeckanu chilli papričicu, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
- U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodajte malo maslinovog ulja, piletinu, tikvice izrezanu na deblje ploške i sastojke iz tave. Dodajte vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopite i stavite u pećnicu.
- Pećnicu zagrijte na 160°, prvih 30 min pecite na 160°C, nakon toga otklopite posudu i pecite otklopljeno još 35-40 min na 180°C.