gastro postao
Neodoljiva kraljica pita koja je uvijek u trendu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 484
Tijesto
- 145 g maslac, slani
- 220 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- voda
Nadjev
- 4 kom jabuka (cijela)
- 114 g maslac, slani
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 115 g šećer, u prahu
- 100 g šećer, kristal
- 60 ml voda
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Napravite tijesto. Pomiješajte brašno i maslac pa dodajte nekoliko žlica hladne vode. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela. Jedan neka bude veći, a drugi manji.
- Veći dio razvucite na limu promjera 25-30 cm i ostavite u hladnjaku sat vremena. Manji dio također razvucite te od njega napraviti trake debljine 1-2 cm pa ostavite u hladnjaku sat vremena.
- Za nadjev istopite maslac, dodajte brašno, obje vrste šećera, sol i vodu te kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta.
- Na prvi dio tijesta stavite jabuke koje ste ogulili i narezali na tanke kriške. Prelijte smjesom od maslaca, brašna i vode. Poklopite trakama od tijesta koje ćete poprečno naslagati pa pecite 35-45 minuta na 220°c.
Izvor Skuhatćute