Recepti 06. kolovoza 2016.

Da se nas pita, jela bi se pita od jabuka, cimeta i oraha

Pita od jabuka, cimeta i oraha
gastro postao gastro.24sata.hr
Redakcija Zdrave Krave odabrala je novi recept tjedna u sklopu natječaja Kuhaj u ritmu jeseni

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 9

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 127

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 6 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 žlica jogurt (3.2% masti)
  • limunova korica
  • 6 g prašak za pecivo
  • 6 žlica pšenično brašno, bijelo
  • jabuka (mesnati dio)
  • mljeveni cimet
  • orah, sirovi

Priprema

  1. Jabuke oguli, očisti i prepolovi. Ravnu stranu okreni prema dolje i tako ih poslaži u kalup na masni papir.
  2. Pospi šećerom, cimetom i mljevenim orasima po želji.
  3. Peci jabuke na 170/180° oko 10 min.
  4. Za vrijeme dok se jabuke peku, umuti biskvitnu masu.
  5. Bjelanjke i žumanjke odvoji, a od bjelanjaka s prstohvatom soli istuci čvrst snijeg.
  6. Žumanjke pomiješaj sa šećerom, dodaj limunovu koricu, jogurt, prašak za pecivo i brašno. Lagano umiješaj snijeg (bez miksanja).
  7. Jabuke prelij biskvitnom masom i peci još 15 min na 170° s ventilatorom.
  8. Pečen kolač odmah izvadi i pokrij čistom krpom, neka se tako ohladi.
  9. Ohlađenog preokreni na lim i pažljivo odvoji od masnog papira. Žličicom odstrani biskvit koji je eventualno ušao u jabuke te napravi udubljenja koja ispuniš šlagom od vanilije.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.