gastro postao
Redakcija Zdrave Krave odabrala je novi recept tjedna u sklopu natječaja Kuhaj u ritmu jeseni
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 9
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 127
Potrebno vam je
- 6 kom jaje kokošje
- 6 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 3 žlica jogurt (3.2% masti)
- limunova korica
- 6 g prašak za pecivo
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- jabuka (mesnati dio)
- mljeveni cimet
- orah, sirovi
Priprema
- Jabuke oguli, očisti i prepolovi. Ravnu stranu okreni prema dolje i tako ih poslaži u kalup na masni papir.
- Pospi šećerom, cimetom i mljevenim orasima po želji.
- Peci jabuke na 170/180° oko 10 min.
- Za vrijeme dok se jabuke peku, umuti biskvitnu masu.
- Bjelanjke i žumanjke odvoji, a od bjelanjaka s prstohvatom soli istuci čvrst snijeg.
- Žumanjke pomiješaj sa šećerom, dodaj limunovu koricu, jogurt, prašak za pecivo i brašno. Lagano umiješaj snijeg (bez miksanja).
- Jabuke prelij biskvitnom masom i peci još 15 min na 170° s ventilatorom.
- Pečen kolač odmah izvadi i pokrij čistom krpom, neka se tako ohladi.
- Ohlađenog preokreni na lim i pažljivo odvoji od masnog papira. Žličicom odstrani biskvit koji je eventualno ušao u jabuke te napravi udubljenja koja ispuniš šlagom od vanilije.
Izvor Zdrava Krava