Recepti 13. listopada 2014.

Pita od šljiva

Pita od šljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Pitu od šljiva nije teško napraviti, jednostavno pomiješajte sve sastojke i stavite je u pećnicu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 165

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica šećer, kristal
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 50 g maslac, neslani
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 dl jogurt (3.2% masti)
  • 700 g šljiva
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Jaja pjenasto umutite sa šećerom i maslacem, dodajte vrhnje i jogurt. U smjesu polagano dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo uz konstantno miješanje da vam se ne bi napravile grudice. Šljive operite i prerežite na polovice.
  2. Smjesu izlijte u posudu za pečenje pita koju ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Polovice šljiva posložite na vrh smjese i pospite s malo cimeta u prahu (po želji).
  3. Pecite na 180°C oko 45 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.