Recepti 03. lipnja 2016.

Tko bi joj odolio: Pita s čokoladom i malinama

Pita sa čokoladom i malinama
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan čokoladan desert kojim ćete zasladiti svačiji apetit

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 758

Tijesto

  • 300 g keksi od vanilije
  • 150 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g maslac, neslani

Čokoladna krena

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g šećer, kristal
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 g tamna čokolada

Nadjev

  • 300 g maline
  • 60 g džem od marelica

Priprema

  1. Tijesto - pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za pečenje premažite maslacem.
  2. Pomiješajte mrvice keksa, mljevene bademe i maslac tako da se sve poveže. Pritisnite uz dno i rubove kalupa za pite promjera 28 cm, s pomičnim dnom.
  3. Pecite 5-10 minuta te stavite na jedan sat u hladnjak da se stvrdne.
  4. Čokoladna krema - najvećom brzinom miksajte žumanjke i 50 g šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte 50g glatkog brašno i miksajte sporije.
  5. Na umjerenoj vatri zagrijavajte mlijeko s preostalih 100 g šećera dok ne proključa.
  6. Neprestano miješajući, postupno ulijevajte vruće mlijeko u smjesu s jajima. Vratite smjesu u lonac i pustite da ključa na laganoj vatri 2 minute.
  7. Stavite čokoladu u posudu i zalijte je vrućom smjesom.
  8. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Prekrijte i pustite da se ohladi.
  9. Čokoladnu kremu nanesite na ohlađeno ispečeno tijesto i stavie u hladnjak 2 sata.

Izvor "Pite i tartovi"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.