gastro postao
Jednostavan čokoladan desert kojim ćete zasladiti svačiji apetit
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 758
Tijesto
- 300 g keksi od vanilije
- 150 g badem, oljušteni suhi
- 250 g maslac, neslani
Čokoladna krena
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g šećer, kristal
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g tamna čokolada
Nadjev
- 300 g maline
- 60 g džem od marelica
Priprema
- Tijesto - pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za pečenje premažite maslacem.
- Pomiješajte mrvice keksa, mljevene bademe i maslac tako da se sve poveže. Pritisnite uz dno i rubove kalupa za pite promjera 28 cm, s pomičnim dnom.
- Pecite 5-10 minuta te stavite na jedan sat u hladnjak da se stvrdne.
- Čokoladna krema - najvećom brzinom miksajte žumanjke i 50 g šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte 50g glatkog brašno i miksajte sporije.
- Na umjerenoj vatri zagrijavajte mlijeko s preostalih 100 g šećera dok ne proključa.
- Neprestano miješajući, postupno ulijevajte vruće mlijeko u smjesu s jajima. Vratite smjesu u lonac i pustite da ključa na laganoj vatri 2 minute.
- Stavite čokoladu u posudu i zalijte je vrućom smjesom.
- Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Prekrijte i pustite da se ohladi.
- Čokoladnu kremu nanesite na ohlađeno ispečeno tijesto i stavie u hladnjak 2 sata.
Izvor "Pite i tartovi"