gastro postao
Zasladite se u toplim mjesecima uz ovu ukusnu pitu s kruškama Viljamovkama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 530
Potrebno vam je
- 2 kom kruška (cijela)
- 2 žlica rakija viljamovka
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 75 g maslac, neslani
- 100 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 7 g suhi kvasac
- 1 kom limun
- 4 kom keksi petit beure
- šećer, u prahu
- sol
Priprema
- Brašno prosijati i u sredinu staviti 75 g šećera, malo soli, omekšani maslac, jaja, i kvasac. Sve posuti s sitno naribanom koricom limuna i zamijesiti.
- Ostaviti da stoji zamotano u prozirnu foliju oko 30 minuta, a zatim podijeliti u dvije polovice i izvaljati u obliku pravokutnika površine 30x20 cm. Jednu polovicu stavi se u namašćeni i pobrašnjeni lim i na nju se stavi nadjev od krušaka.
- Nadjev se priredi od naribanih krušaka, u koje se doda rakija i sitno naribani keksi te ostatak šećera (25 grama).
- Sve se prekrije s drugom polovicom izvaljanog tijesta, vilicom se probuši na površini i po želji može se namazati smjesom žumanjka i male količine vode.
- Stavi se u ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva C i peče 30 minuta.
- Ohlađeni kolač nareže se na kockice i lagano pospe s šećerom u prahu.