Recepti 13. listopada 2014.

Pizzette s rajčicom i mozzarellom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pizze u minijaturnom izdanju poslužene u bilo kojem slijedu bit će hit

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 300

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g voda
  • 50 g ulje maslinovo
  • 100 g sol
  • 10 g kvasac, svježi
  • 5 g šećer, kristal
  • ulje od kikirikija

Nadjev

  • 250 g rajčica, crvena
  • 5 g sol
  • papar
  • 10 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 15 g bosiljak, vezica
  • 200 g mozzarella
  • 50 g parmezan

Priprema

  1. Kod pripreme tijesta za pizzu pomiješajte brašno s vodom, kvascem, uljem, šećerom i soli i pustite da se diže.
  2. Formirajte pizzette, pustite ih da se ponovno dižu.
  3. Pržite pizzette u vrelom ulju od kikirikija na temperaturi od 180°C.
  4. Za nadjev ispasirajte rajčice i dodajte bosiljak. Posolite i popaprite i dodajte maslinovo ulje.
  5. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 15 minuta.
  6. Na pržene pizze stavite nadjev. Ukrasiti sa svježim bosiljkom i mozzarellom. Posipajte s naribanim parmezanom.

Izvor Giusepe Daddio

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.