gastro postao
Pizze u minijaturnom izdanju poslužene u bilo kojem slijedu bit će hit
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 300
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 250 g voda
- 50 g ulje maslinovo
- 100 g sol
- 10 g kvasac, svježi
- 5 g šećer, kristal
- ulje od kikirikija
Nadjev
- 250 g rajčica, crvena
- 5 g sol
- papar
- 10 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 15 g bosiljak, vezica
- 200 g mozzarella
- 50 g parmezan
Priprema
- Kod pripreme tijesta za pizzu pomiješajte brašno s vodom, kvascem, uljem, šećerom i soli i pustite da se diže.
- Formirajte pizzette, pustite ih da se ponovno dižu.
- Pržite pizzette u vrelom ulju od kikirikija na temperaturi od 180°C.
- Za nadjev ispasirajte rajčice i dodajte bosiljak. Posolite i popaprite i dodajte maslinovo ulje.
- Kuhajte na laganoj vatri otprilike 15 minuta.
- Na pržene pizze stavite nadjev. Ukrasiti sa svježim bosiljkom i mozzarellom. Posipajte s naribanim parmezanom.
Izvor Giusepe Daddio