Recepti 06. listopada 2018.

Jednostavne "pljeskavice" od tikvica i parmezana

Pljeskavice od tikvica i parmezana
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznimno jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začinit će vaš jesenji obrok ako vam još nije dosta tikvica (koje smo jučer uredno vidjeli na tržnici)...

Ljeta više nema, ali tikvice su ostale, pa vam ih predlažemo u jednoj malo jačoj i žešćoj varijanti!

Potrebno vam je

  • 1 jaje 
  • 1 ljutika
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalice tikvica
  • 0.50 šalica parmezana
  • 1 žlica maslinova ulja

 

Možda vas zanima... Pljeskavice od bijeloga graha Recepti Pita od tikvica i feta sira Možda vas zanima... Pita od tikvica i feta sira Recepti

 

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Razbiti jaje u većoj posudi, dodati ljutiku ili luk, peršin, sol i papar.
  3. Naribanu tikvicu staviti na papirnati ručnik, skupiti vrhove i iscijediti tekućinu i tikvica. Zatim dodati tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmješati da se sastojci sjedine.
  4. Zagrijati ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvojiti na 4 djela, od njih na tavi formirati 4 pljeskavice. Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno sa tavom premjestiti u pećnicu na 10 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.