gastro postao
Iznimno jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začinit će vaš jesenji obrok ako vam još nije dosta tikvica (koje smo jučer uredno vidjeli na tržnici)...
Ljeta više nema, ali tikvice su ostale, pa vam ih predlažemo u jednoj malo jačoj i žešćoj varijanti!
Potrebno vam je
- 1 jaje
- 1 ljutika
- 1 žlica peršina
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 šalice tikvica
- 0.50 šalica parmezana
- 1 žlica maslinova ulja
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- Razbiti jaje u većoj posudi, dodati ljutiku ili luk, peršin, sol i papar.
- Naribanu tikvicu staviti na papirnati ručnik, skupiti vrhove i iscijediti tekućinu i tikvica. Zatim dodati tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmješati da se sastojci sjedine.
- Zagrijati ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvojiti na 4 djela, od njih na tavi formirati 4 pljeskavice. Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno sa tavom premjestiti u pećnicu na 10 minuta.
Dobar tek!