gastro postao
Poširano jaje ima nježnu strukturu i u ovoj kombinaciji sa šparogama i gljivama služi kao podloga za fritaju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 296
Potrebno vam je
- 20 kom gljive, sušene
- 2 vezica šparoge, divlje
- 4 kom jaje kokošje
- ulje maslinovo
- maslac, slani
- luk ,crveni
- vino bijelo
Priprema
- Ako nemate svježe smrčke, uvijek možete upotrijebiti sušene. Važno je da ih prije pripreme namočite u mlakoj vodi kako bi nabubrili. Za taj je postupak potrebno oko pola sata.
- Ocijedite ih i prosušite papirnatim ubrusom. Zagrijte u tavici maslac i na njemu kratko prepržite luk kozjak.
- Dodajte smrčke kada luk posve uvene. Podlijte s malo demi glace umaka i bijelog vina te ostavite da sve lagano krčka dok vino ne ispari barem desetak minuta.
- Jaje poširajte u uzavreloj vodi u koju ste ulili malo octa i soli. Neka se ondje kuha 2 minute. Osvježite ga u zdjelici s toplom vodom, ali bez octa.
- Šparoge kratko kuhajte i začinite maslinovim uljem.
Poširano jaje ima nježnu strukturu i u ovoj kombinaciji sa šparogama i gljivama služi kao podloga za fritaju
Izvor Tomislav Gretić