gastro postao
Lagano i jednostavno jelo s roštilja za druženja na otvorenom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3747
Potrebno vam je
- 2 kom puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 kom paprika, zelena
- 2 kom tikvice, zelene
- 4 kom krumpir, zreli
- 1 kom ljubičasti luk
- 2 dl zobeno vrhnje
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 5 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Napravite ražnjiće od purećeg filea, komadića paprike i tikvice. Posolite, popaprite i stavite malo maslinovog ulja. Pecite na grillu nekoliko minuta sa svake strane dok meso ne dobije zlaćanu boju.
- Krumpir kuhan u kori izrežite na kolutiće, začinite solju, paprom, maslinovim uljem i ljubičastim lukom.
- Zobeno vrhnje začinite, također solju, paprom, s dosta peršina sitno nasjeckanog i malo limunovog soka. Umakom prelijte krumpir salatu.
- Uz to poslužite i pečene tikvice na tanko narezane ploške i malo svježe paprike. Na kraju sve skupa još malo zalijte maslinovim uljem.
Izvor Zdrava Krava