gastro postao
Na quiche možete staviti uzgojene ili divlje šparoge, ali i bilo koje drugo povrće koje ne pušta puno vode poput poriluka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1030
Nadjev
- 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
- 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 2 kom jaje kokošje
- 200 g špinat
- 100 g šparoge, vrtne
- 100 g sušena rajčica
- sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 500 g oštro brašno
- 200 g maslac, slani
- 2 kom jaje kokošje
- sol
Priprema
- Umijesite prhko tijesto od brašna, jaja i omekšalog maslaca. Ostavite da odstoji 30-ak minuta. Razvaljajte tijesto na podlozi koju ste pobrašnili da se ne lijepi u veći ravni komad podjednake debljine.
- Oblikujte tijesto prema kalupu u kojem ćete peći quiche te ga namažite maslacem i sasvim malo pobrašnite. Izbušite tijesto prije pečenja na nekoliko mjesta kako se ne bi napuhnulo.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva 20 minuta.
- Za nadjev izmiješajte 2 jaja, kiselo vrhnje, svježi sir. Posolite i poparite po ukusu.
- Pečeno tijesto kratko ohladite i u sredinu kalupa istresite umiješani sir, vrhnje i jaja. Na vrh dodajte špinat, rezance i posušene rajčice.
- Stavite peći 20-ak minuta na temperaturu 170 stupnjeva.
Na quiche možete staviti uzgojene ili divlje šparoge, ali i bilo koje drugo povrće koje ne pušta puno vode poput poriluka
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić