gastro postao
Brzo i fino predjelo od carnaroli riže, bijelih tartufa i parmezana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 701
Potrebno vam je
- 300 g riža, carnaroli
- 2 žlica ulje maslinovo
- 20 g tartuf bijeli
- 10 g ljutika
- papar
- 30 g maslac od tartufa
- 100 g parmezan
- vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- sol
- 1 vezica peršin, list
- 1.20 l pileći temeljac
- 50 g maslac, slani
Priprema
- U aluminijskoj tavi pržite sitno sjeckani luk na maslinovom ulju te dodajte rižu. Nakon nekog vremena ulijte bijelo vino i pustite da ispari.
- Nastavite kuhati, postupno dodavajući pileću juhu. Posoliti, nastaviti kuhati dok riža ne bude al dente.
- Maknite s vatre i umiješajte maslac, maslac od tartufa, tartufe i svježe naribani parmezan.
- Poslužite rižoto u stilu valova. Ukrasite peršinovim listom.
Izvor Giuseppe Daddio