gastro postao
Piletinu možete zamijeniti puretinom koja je jednako lagana, a aromatizirajte je ružmarinom ili bosiljkom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 717
Potrebno vam je
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 g pršut
- 160 g gorgonzola
- ulje maslinovo
- 8 kom krumpir, zreli
- 2 grančica ružmarin
- krupna morska sol
Priprema
- File piletine iskrojite na tanke odreske. Lagano ih potucite kuhinjskim batom da se dobro rašire kako biste ih mogli puniti. Budite vrlo oprezni jer je riječ o nježnom bijelom mesu. Prsa nemojte solite jer je nadjev slan.
- Gorgonzolu izrežite na ploške ako je tvrđa ili razmrvite na grumenčiće ako je mekana. Koristite slatkastu gorgonzolu koja je blaža.
- Pršut narežite na što tanje ploške. Na prsa slažite pršut i gorgonzolu pa sve zarolajte u oblik palačinke. Pričvrstite čačkalicama na krajevima.
- Zagrijte na tavici malo mješavine maslinova i sjemenskog ulja. Pržite pileću roladu kratko sa svih strana na slaboj vatri. Kada pobijeli, pojačajte i zapecite da porumeni.
- Ohladite i režite na kose ploške.
- Krumpir izrežite na kolutove i kratko pecite na ulju od prženja mesa. Prije kraja pospite listićima ružmarina i krupnom soli.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši