gastro postao
Obogatite ovo jelo pečenim mesnim okruglicama uvaljanim u popržene sezamove sjemenke
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 116
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 vezica rotkvica, crvena
- 0.50 kom limunov sok
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- 0.50 mala žlica ljuta paprika
Priprema
- Skuhajte krumpir u ljusci, ogulite ga i narežite na kockice. Krastavce ogulite i narežite na komadiće jednake veličine. Stavite u poseban tanjur.
- Operite rotkvice, očistite i narežite na komadiće. Dodajte ih krastavcima, posolite i pomiješajte.
- Nakon pola sata ih ocijedite. Pomiješajte ih u zdjeli za salatu s kuhanim krumpirom.
- Izmiješajte maslinovo ulje s limunovim sokom, solju i mljevenom crvenom paprikom. kad se sol otopi, prelijte salatu i dobro promiješajte. Prije posluživanja pospite sjeckanim koprom.