gastro postao
Kraljica mediteranskog predjela u verziji koja će se svidjeti i najzahtjevnijim gurmanima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 183
Potrebno vam je
- 1000 g hobotnica
- 2 režanj češnjak
- 1 kom lovorov list
- 1 kom limun
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite i izlupajte hobotnicu da biste je omekšali.
- Stavite da provri voda u loncu s jednim listom lovora, jednim češnjem bijelog luka i soli; ubacite hobotnicu i ostavite da se kuha jedan sat: bit će kuhana kad ćete je moći lako ubosti viljuškom.
- Ugasite vatru i ostavite hobotnicu u loncu dok se sasvim ne ohladi, zatim je ocijedite i narežite na jednake komadiće koje ćete staviti u zdjelu.
- Pripremite preljev: pomiješajte sok limuna s uljem, sitno narezanim peršinom i bijelim lukom, soli i paprom.
- Začinite hobotnicu preljevom, dobro promiješajte i ostavite na hladnom najmanje 10 sati prije nego što poslužite.