gastro postao
Idealna uvertira za mediteranski ručak obogaćena Romesco umakom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 173
Potrebno vam je
- 150 g hobotnica
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom rajčica, crvena
- 30 g lješnjak ,suhi
- 30 g badem, oljušteni suhi
- 3 režanj češnjak
- 50 g bulgur pšenica
- menta
- bosiljak, vezica
- majčina dušica
Priprema
- Papriku, rajčicu i češnjak ispeći u pećnici i napraviti pire.
- Samljeti lješnjake i bademe i dodati pireu od paprike i rajčice, dodavati ulje u masu dok ne dobijete gušći umak.
- U kuhani bulgur dodati začinske trave po ukusu i začiniti uljem i limunovim sokom.
- Hobotnicu kuhati na laganoj vatri u vodi, crvenom vinu i maslinovom ulju uz dodatak limuna, lovorovog lista, celera, luka i češnjaka.
Izvor Zdravko Perić