Recepti 13. listopada 2014.

Salata od hobotnice s bulgurom

Salata od hobotnice s bulgurom
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealna uvertira za mediteranski ručak obogaćena Romesco umakom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 173

Potrebno vam je

  • 150 g hobotnica
  • 2 kom crvena paprika
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 30 g lješnjak ,suhi
  • 30 g badem, oljušteni suhi
  • 3 režanj češnjak
  • 50 g bulgur pšenica
  • menta
  • bosiljak, vezica
  • majčina dušica

Priprema

  1. Papriku, rajčicu i češnjak ispeći u pećnici i napraviti pire.
  2. Samljeti lješnjake i bademe i dodati pireu od paprike i rajčice, dodavati ulje u masu dok ne dobijete gušći umak.
  3. U kuhani bulgur dodati začinske trave po ukusu i začiniti uljem i limunovim sokom.
  4. Hobotnicu kuhati na laganoj vatri u vodi, crvenom vinu i maslinovom ulju uz dodatak limuna, lovorovog lista, celera, luka i češnjaka.

Izvor Zdravko Perić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.