gastro postao
Prije kraja pečenja na svaku plošku krumpira možete staviti komadić gorgonzole i zapeći
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 440
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, mladi
- 1 kom luk ,crveni
- crvena paprika
- 200 g gorgonzola
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica limunov sok
- 5 žlica ulje maslinovo
- 100 g matovilac
Priprema
- Operite krumpir, ogulite ga i narežite na ploške. Osušite ga kuhinjskim ubrusom te posložite na lim obložen papirom za pečenje. Pospite ga mljevenom crvenom paprikom i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta na 220°C dok ne postane hrskav. Kad se malo ohladi, prebacite ga u zdjelu za salatu te ostavite da se potpuno ohladi.
- Narežite luk na ploške i posložite po ohlađenom krumpiru. Operite matovilac i ostavite ga sa strane.
- U zdjelici vilicom usitnite sir, dodajte sol, limunov sok i papar te dobro promiješajte. Dolijte ulje, izmiješajte i izlijte na salatu. Prije posluživanja pospite je listićima matovilca.