Recepti 13. listopada 2014.

Salata od pečenog krumpira i plavog sira

Salata od pečenog krumpira i plavog sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije kraja pečenja na svaku plošku krumpira možete staviti komadić gorgonzole i zapeći

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 440

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, mladi
  • 1 kom luk ,crveni
  • crvena paprika
  • 200 g gorgonzola
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica limunov sok
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 100 g matovilac

Priprema

  1. Operite krumpir, ogulite ga i narežite na ploške. Osušite ga kuhinjskim ubrusom te posložite na lim obložen papirom za pečenje. Pospite ga mljevenom crvenom paprikom i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta na 220°C dok ne postane hrskav. Kad se malo ohladi, prebacite ga u zdjelu za salatu te ostavite da se potpuno ohladi.
  2. Narežite luk na ploške i posložite po ohlađenom krumpiru. Operite matovilac i ostavite ga sa strane.
  3. U zdjelici vilicom usitnite sir, dodajte sol, limunov sok i papar te dobro promiješajte. Dolijte ulje, izmiješajte i izlijte na salatu. Prije posluživanja pospite je listićima matovilca.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.