gastro postao
Jednostavna priprema jedinstvenog predjela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 150
Potrebno vam je
- 400 g jetra pileća
- 300 g rukola
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom jabuka (cijela)
- sol
- svježe mljeveni papar
- limunov sok
Priprema
- Pilećim jetricama uklonite žilice, pa ih uvaljajte u brašno.
- Rikolu, jabuku i krastavce operite, krastavce i jabuku narežite na tanke ploške.
- Pomiješajte povrće pa ga začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Na malo maslinova ulja kratko popržite jetrice sa svih strana (1-2 min). Maknite s vatre pa ih posolite i popaprite.
- Servirajte jetrice na salati od rikole, krastavaca i jabuka.