gastro postao
Ova salata ujedno može biti i pravi prilog ili čak lagani samostalan obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 59
Potrebno vam je
- 140 g slanutak, konzerva
- 1 vezica peršin, list
- 2 kom mladi luk
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 mala žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- limunov sok
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Peršinov list operite i sitno nasjeckajte (zajedno sa stabljikama). Luk narežite na kolutiće, a rajčicu na kockice veličine slanutka.
- Mješavinu sjemenki kratko popržite na suhoj tavi uz neprestano miješanje.
- Pomiješajte u posudi slanutak, peršin i rajčice, začinite limunom, maslinovim uljem, soli i paprom. Salatu spremite u hladnjak i ostavite 30 minuta da se sastojci povežu.
- Prije serviranja salatu posipajte mješavinom sjemenki.