gastro postao
Naučite pripremati samoborske kotlete po savjetu popularnog chefa Branka Ognjenovića
Pogledajte recept za jedno tradicionalno jelo naših krajeva!
Potrebno vam je
- 600 g svinjskih kotleta
- 30 g pšeničnog brašna
- 800 g krumpira
- 30 g svinjske masti
- 30 g maslaca
- 2 režnja češnjaka
- peršin
- kim
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Kotlete malo istucite te prerežite rubove kako se kod pečenja ne bi savijali, dodajte sol, papar i uvaljajte u brašno.
- Ugrijte masnoću i u njoj pecite kotlete. Složite ih u drugu posudu kad su gotovi, a na masnoći od pečenja popržite ostalo brašno, dodajte zgnječeni češnjak, dolijte umak od pečenke i na kraju kotlete.
- Na laganoj vatri prijajte 30 minuta. Dodajte još stučeni kim i sjeckani peršin.
- Krumpir ispecite posebno pa na tanjur složite prvo krumnpir, gore poslažite kotlete i sve skupa prelijte umakom.
Dobar tek!