gastro postao
Vino aromatizirano voćem tradicionalno je španjolsko piće
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 12 kom šljiva
- 4 kom jabuka (cijela)
- 4 kom kruška (cijela)
- 2 kom dunja (mesnati dio)
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 0.50 kom limun
- 1 l crno vino
- 0.50 mala žlica štapić cimeta
- 200 g šećer, u prahu
Priprema
- Iscijediti 1/2 limuna, oguliti jabuke i kruške pa ih narezati na četvrtine. Oguliti dunje, prepoloviti ih, očistiti sjemenke a zatim narezati na tanke režnjeve.
- Jabuke, kruške i dunje preliti sokom od limuna. Oprati naranču, skinuti koru i iscijediti sok iz šljiva.
- U posudu straviti vino, šećer, koru i sok od naranče, cimet i staviti da se kuha oko 8 minuta.Nakon toga, dodati svo voće i kuhati oko 40 minuta.
- Kad je voće skuhano, skinuti ga sa vatre i staviti u posudu za kompot, ocijediti sok.
- Procijeđeni sok vratiti na štednjak. Kuhati na jakoj vatri dok polovina ne ispari. Voće zatim preliti sokom, ostaviti da se ohladi i staviti u frižider.
- Servirati hladno.