gastro postao
Osvježite se u vrućim ljetnim danima ovom ukusnom voćnom kremom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 131
Potrebno vam je
- 4 šalica sok od jabuke (konzerv.)
- 5 žlica agar-agar alge
- 1 prstohvat sol
- 1 šalica jagode
- 250 g tofu
- 2 žlica javorov sirup
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 6 kom trešnje
Priprema
- Jabučni sok ulijte u srednje veliki lonac, dodajte listiće alge agar-agar i morsku sol pa sve ostavite da zakuha na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru na najmanju i kuhajte 10 minuta ili dok se listići alge agar-agar posve ne otope.
- Očišćene i narezane jagode stavite u jednu, 1 šalicu prepolovljenih i očišćenih trešanja u drugu, a tofu u treću posudu. Podijelite mješavinu jabučnim sokom na tri posude. U mješavinu s tofuom dodajte javorov sirup i ekstrakt vanilije te sve dobro promiješajte.
- Smjese u tri posude ostavite da se ohlade. Kad se ohlade, stavite ih u hladnjak na 2-3 sata.
- Svaku mješavinu odvojeno miksajte dok ne dobijete pire i svaki put kad prelazite na sljedeću posudu, isperite mikser. U mješavinu s trešnjama dodajte preostalih ½ šalica očišćenih trešanja.
- Slažite slojeve mješavina u visoke staklene čaše. Ukrasite cijelim trešnjama pa poslužite.