Recepti 13. listopada 2014.

Sladoledna krema od trešanja i bobičastog voća

Sladoledna krema od trešanja i bobičastog voća
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježite se u vrućim ljetnim danima ovom ukusnom voćnom kremom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 131

Potrebno vam je

  • 4 šalica sok od jabuke (konzerv.)
  • 5 žlica agar-agar alge
  • 1 prstohvat sol
  • 1 šalica jagode
  • 250 g tofu
  • 2 žlica javorov sirup
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 6 kom trešnje

Priprema

  1. Jabučni sok ulijte u srednje veliki lonac, dodajte listiće alge agar-agar i morsku sol pa sve ostavite da zakuha na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru na najmanju i kuhajte 10 minuta ili dok se listići alge agar-agar posve ne otope.
  2. Očišćene i narezane jagode stavite u jednu, 1 šalicu prepolovljenih i očišćenih trešanja u drugu, a tofu u treću posudu. Podijelite mješavinu jabučnim sokom na tri posude. U mješavinu s tofuom dodajte javorov sirup i ekstrakt vanilije te sve dobro promiješajte.
  3. Smjese u tri posude ostavite da se ohlade. Kad se ohlade, stavite ih u hladnjak na 2-3 sata.
  4. Svaku mješavinu odvojeno miksajte dok ne dobijete pire i svaki put kad prelazite na sljedeću posudu, isperite mikser. U mješavinu s trešnjama dodajte preostalih ½ šalica očišćenih trešanja.
  5. Slažite slojeve mješavina u visoke staklene čaše. Ukrasite cijelim trešnjama pa poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.