gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 907
Potrebno vam je
- 1000 g pšenično brašno, bijelo
- 300 g šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 150 g grožđice
- 100 g smokve, sušene
- 50 g narančina kora
- 0.50 kom limunov sok
- 30 ml konjak (38 vol % alkoh.)
- 2000 ml voda
- 0.50 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Staviti u posudu 2 l vode, dodati šećer i sol. Kad voda zavri dodati 80 dag brašna, miješati, maknuti posudu sa vatre i dobro promiješati. Odložiti da se smjesa ohladi i povremeno miješati.
- Kad se smjesa ohladi dodati 20 dag brašna, grožđice, sitno isjeckane smokve, naribanu narančinu koru, sok od limuna i rakiju. Promiješati.
- Zagrijati ulje, umakati žlicu u ulje, a zatim žlicom odvajati od smjese kuglice promjera 3 cm. Pržiti na vrućem ulju tako da fritule plivaju na ulju.
- Fritule poslužiti tople ili mlake.
Izvor "Nonina otočna kuharica", Profil