Recepti 13. listopada 2014.

Složenac od bakalara s komoračem

Složenac od bakalara s komoračem
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapecite filete bakalara u pećnici s krumpirom za savršen obrok pred vikend

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 197

Potrebno vam je

  • 1 kom komorač, glavica
  • 350 g krumpir, zreli
  • 3 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 600 g bakalar

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 200˚C.
  2. Komorač poprečno prepoloviti pa naribati na tanke kriške pomoću ribeža. Krumpir oguliti te također poprečno prepoloviti i narezati na tanke kriške pomoću ribeža ili oštrog noža
  3. Narezani komorač i krumpir posložiti u široku posudu za pečenje, pomiješati sa češnjakom, soli, paprom i 2 žlice maslinovog ulja. Pokriti sa folijom i peći u sredini pećnice 25-30 minuta dok povrće omekša
  4. Filete bakalara začiniti sa soli i paprom te postaviti na povrće, pošpricati sa preostalim maslinovim uljem i peći nepokriveno dok se riba ispeče, oko 15-20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.