gastro postao
Zapecite filete bakalara u pećnici s krumpirom za savršen obrok pred vikend
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 197
Potrebno vam je
- 1 kom komorač, glavica
- 350 g krumpir, zreli
- 3 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 600 g bakalar
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 200˚C.
- Komorač poprečno prepoloviti pa naribati na tanke kriške pomoću ribeža. Krumpir oguliti te također poprečno prepoloviti i narezati na tanke kriške pomoću ribeža ili oštrog noža
- Narezani komorač i krumpir posložiti u široku posudu za pečenje, pomiješati sa češnjakom, soli, paprom i 2 žlice maslinovog ulja. Pokriti sa folijom i peći u sredini pećnice 25-30 minuta dok povrće omekša
- Filete bakalara začiniti sa soli i paprom te postaviti na povrće, pošpricati sa preostalim maslinovim uljem i peći nepokriveno dok se riba ispeče, oko 15-20 minuta.