gastro postao
Ne muči vam se predugo u kuhinji tijekom ljetnih mjeseci? Imamo rješenje - slatku deliciju iz radionice kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 244
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 6 dl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 mala žlica gustina
- 1 mahuna vanilije
Priprema:
- Stavite kuhati mlijeko.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke istucite s jednom žlicom šećera. Velikom žlicom stavljajte komade snijega u vruće mlijeko. Oni će se napuhnuti i kad mlijeko zakipi, okrenite žličnjake na drugu stranu. Nakon nekoliko sekundi izvadite ih rupičastom žlicom. I tako dok ne potrošite sav snijeg. Morat ćete povremeno smanjiti i pojačati vatru, ali cijeli taj proces zapravo jako kratko traje.
- Žutu kremu napravite tako da u mlijeko koje vam je preostalo nakon kuhanja bjelanjaka ubacite sjemenke vanilije koje ste nožem sastrugali iz unutrašnjosti mahune. Možete staviti i samu mahunu, ali ju kasnije izvadite, dakako.
- Miksajte žumanjke s jednom žlicom šećera dok ne postanu pjenasti.
- Jednu žličicu gustina zamutite s dvije žličice hladnog mlijeka. Dodajte žumanjke i gustin u vruće mlijeko i uz stalno miješanje kuhajte 1-2 min.
- Pustite da se malo ohladi i onda prelijte kremu preko žličnjaka. Dobro ohladite u frižideru.
Dobar tek!