Recepti 13. listopada 2014.

Sushi s lososom

Sushi s lososom
gastro postao gastro.24sata.hr
Najpoznatije japansko jelo sa sirovom ribom, povrćem i rižom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 329

Potrebno vam je

  • 1 kom kombu alge
  • 1 mala žlica sol
  • 30 g šećer, kristal
  • 2 žlica rižin ocat
  • 200 filet losos
  • 1 mala žlica hren
  • 30 g đumbir, korijen
  • 2 žlica soja umak
  • 220 g riža, nepolirana

Priprema

  1. Sushir rižu dobro oprati ispod hladne tekuće vode dok voda ne postane čista. Staviti u cjedilo da se ocijedi. U 320 ml vode zakuhati rižu i kombu algu. Rižu poklopiti i kuhati 10 minuta, izvaditi kombu algu te rižu kuhati još 10 minuta dok ne bude gotova. Voda mora potpuno ispariti.
  2. Uzeti lonac sa štednjaka, staviti kuhinjsku krpu između lonca i poklopca te ostaviti 15 minuta da riža nabubri.
  3. Rižu staviti u posudu. Sol i šećer otopiti u octu te umiješati polagano u rižu.
  4. Žlicom uzeti malo riže te rukama oblikovati ovalne rolade debljine palca.
  5. Filet lososa narezati na ne pretanke ploške, premazati s malo wasabi hrena i staviti na rižu. Malo pritisnuti te obložiti kiselim đumbirom narezanim na komadiće. Poprskati umakom od soje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.