gastro postao
Piva će ovom jelu dati finu aromu, a čili papričice taman onoliko ljutine koliko je potrebno.
Ovo je konkretno jelo za prave mesoljupce. Uz malo truda i vremena, dobit ćeš fantastičan obrok. Pivo će jelu dati aromu, a čili papričice taman onoliko ljutine koliko je potrebno.
Sastojci (za 6 osoba):
- 2 čili papričice
- 1,2 kg svinjske lopatice
- 3 dl pive
- 4 režanja češnjaka
- 4 male žlice krupne morske soli
Priprema:
- Papričice tostirati na suhoj tavi dok se ne napuhnu i potamne, oko 2 minute. Ostaviti da se ohlade, a potom ih prepoloviti po dužini i očistiti od peteljke i sjemenki.
- U veliku posudu staviti sve sastojke (svinjetina bez kože i kostiju od plećke ili lopatice, narezati na komade oko 5 cm), dodati 2,5 dl vode i zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, poklopiti i kuhati uz povremeno miješanje dok meso omekša, 60-80 minuta.
- Maknuti poklopac i pustiti da tekućina ispari, a meso poprimi smeđu boju. Nastaviti pirjati na laganoj vatri uz često miješanje dok se svinjetina počne lagano odvajati i posmeđi, još 10-15 min.
- Dodati još 2 dl vode te sastrugati zapečene dijelove s dna posude.
Dobar tek!