Recepti 13. listopada 2014.

Svinjska pisanica 'Stubica'

Svinjska pisanica 'Stubica'
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno jelo oplemenjeno mladim vinom kao dio zagorske kulture

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 247

Potrebno vam je

  • 500 g svinjetina, mršava
  • 100 g šljive, suhe
  • 2 dl vino bijelo
  • 0.30 dl rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • 3 dl povrtni temeljac
  • 1 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 3 žlica vrhnje kiselo (12% masti)

Priprema

  1. Svinjsku pisanicu očistite od žila i žilica. Dugačkim nožem napravite džepić u koji punite suhe šljive. Začinite sa soli i paprom.
  2. Pisanicu uvaljajte u brašno i lagano prepržite na svinjskoj masti sa svih strana.
  3. Dolijete bijelo vino. Iskuhajte ga na 1/3, zatim dolijte temeljac i pustite da kuha 20 minuta.
  4. Kad se tekućina reducira, dodajte kiselo vrhnje i šljivovicu. Začinite i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.