gastro postao
Tipično jelo francuske pokrajine Touraine,odlična je kombinacija jabuka i šljiva sa svinjetinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 249
Potrebno vam je
- 2 filet svinjetina, mršava
- 16 kom šljiva
- 1 žlica ulje maslinovo
- 45 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 155 ml vino bijelo
- 280 ml pileći temeljac
- 1 list lovorov list
- 2 grančica svježi timijan
- 250 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- Namočiti suhe šljive u vinu. Ocijediti i u toploj tavi 5 minuta krčkati.
- Zagrijati maslinovo ulje, dodati maslac, dodati svinjske medaljone. Nakon što se medaljoni ispeku staviti ih na topli tanjur, pokriti s folijom da se pečeno meso odmori.
- Na tavi gdje su se pekli medaljoni dodati isjeckani luk , dodati vino, lovor, timijan, smanjiti toplinu, krčkati 10 minuta odnosno dinstati luk dok se ne omekša i postane zlatnosmeđi.
- Dodati pečene medaljone lungiće, vrhnje, suhe šljive, krčkati 8 minuta dok se umak ne zgusne.
Izvor Đurđica Protić