Recepti 29. svibnja 2016.

Svinjski lungić sa suhim šljivama

Svinjski lungići sa suhim šljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Tipično jelo francuske pokrajine Touraine,odlična je kombinacija jabuka i šljiva sa svinjetinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 249

Potrebno vam je

  • 2 filet svinjetina, mršava
  • 16 kom šljiva
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 45 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 155 ml vino bijelo
  • 280 ml pileći temeljac
  • 1 list lovorov list
  • 2 grančica svježi timijan
  • 250 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Namočiti suhe šljive u vinu. Ocijediti i u toploj tavi 5 minuta krčkati.
  2. Zagrijati maslinovo ulje, dodati maslac, dodati svinjske medaljone. Nakon što se medaljoni ispeku staviti ih na topli tanjur, pokriti s folijom da se pečeno meso odmori.
  3. Na tavi gdje su se pekli medaljoni dodati isjeckani luk , dodati vino, lovor, timijan, smanjiti toplinu, krčkati 10 minuta odnosno dinstati luk dok se ne omekša i postane zlatnosmeđi.
  4. Dodati pečene medaljone lungiće, vrhnje, suhe šljive, krčkati 8 minuta dok se umak ne zgusne.

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.