gastro postao
Burrata je svježi talijanski sir koji se najčešće kombinira s povrćem, sličan je mozzareli, ali s kremastijim i masnijim središtem
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 78
Potrebno vam je
- 30 g burrata
- 10 kom rajčica, crvena
- ulje maslinovo
- bosiljak, vezica
- svježe mljeveni papar
- sol
- limunova korica
- 10 kom sušena rajčica
Priprema
Burratu možete zamijeniti i mozzarellom.
- Ogulite i otkoštite rajčice, narežite ih na lađice i posložite na pleh i paprite za pečenje. Pokapajte s malo maslinova ulja, pospite krupnom soli, po želji popaprite te stavite u zagrijanu pećnicu da se suše na temperaturi 160 stupnjeva desetak minuta.
- Izvadite rajčice kad se posve smežuraju i ostavite da se ohlade. Nemojte pokrivati.
- Burratu otvorite i pustite neka se njezina mekana sredina razlije po tanjuru.
- Posložite uokolo ohlađene sušene rajčice. Pripremite marinadu kojom ćete doraditi to jednostavno jelo tako da izmiješate sok polovice limuna, naribani limunovu koricu te ekstra djevičansko maslinovo ulje.
- Marinadom pokapajte rajčice i burratu te servirajte. Ako nemate svježu burratu, zamijenite je mozzarellom koju možete doraditi vrhnjem za kuhanje.
- Po želji dodajte posteljicu od svježe rikule.
Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru', Ana Grgić