gastro postao
Šampinjone izrežite na malo deblje komade, jer tijekom prženja ispuštaju tekućinu i gube na volumenu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 47
Potrebno vam je
- 4 filet teletina, mršava
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1000 g špinat
- 3 režanj češnjak
- 150 g svježi kozji sir
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- 4 mala žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
Priprema
- Teleće filee marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju (i chilli papričica po želji).
- Gljive očistite od zemlje, špinat operite i dobro ocjedite. Češnjak narežite na listiće, a kozji sir na kockice.
- Na maslinovom ulju u grill tavi popržite teleće filee po 3 min sa svake strane. Na masnoći od prženja mesa popržite šampinjone, a nakon toga kratko popržite suncokretove sjemenke.
- U woku na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, dodajte špinat, posolite i popaprite. Kada su listovi špinata uvenuli ugasite vatru, dodajte kozji sir i dobro promiješajte.
- Teleći file poslužite uz gljive, špinat sa kozjim sirom posut sjemenkama suncokreta i mladom zelenom salatom.