gastro postao
Lagani obrok brze pripreme koji okuplja popularne i zdrave namirnice
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 733
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 300 g škampi
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom mladi luk
- 0.50 kom češnjak
- 100 g rukola
- 10 kom cherry rajčice
- 1 šaka indijski oraščić,prženi neslani
- parmezan
- vino bijelo
Priprema
- U lonac ulijte vode, posolite i poklopite na laganoj vatri.
- U veću tavu ulijte mrvicu maslinovog ulja i pustite da se zagrije. Dodajte nasjeckani mladi luk i češnjak i pustite da dobije boju. Ubrzo nakon toga dodajte očišćene repova svježih škampa (8 komada srednje veličine je dovoljno za dvije osobe). Zalijte s bijelim vinom i poklopite. Dodajte tanko narezane tikvice i pustite da se krčka.
- U međuvremenu se voda zagrijala. U prokuhanu vodu dodajte tjesteninu za dvoje (moja mjera je dva duboka tanjura).
- Tavu sa škampima i tikvicama maknite s vatre čim se tikvice smekšaju.
- Dok se tjestenina kuha, izvadite grill tavu i stavite na ploču da se zagrije. Polijte s malo maslinovog ulja, ubacite pola svežnja češnjaka i ostatak tikvice izrezane na krugove. Čim tikvica pusti sok, ubacite preostala 4 neočišćena škampa. Nakon 10 minuta maknite s lagane vatre.
Lagani obrok brze pripreme koji okuplja popularne i zdrave namirnice
Izvor Ana Tevšić