gastro postao
Bundeva, ružmarin i slanina u kombinaciji mirišu na snažno, jesensko jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 31
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina penne podravka
- 2 grančica ružmarin
- 1 kom luk ,crveni
- 5 kriška slanina suha, masna
- 2 režanj češnjak
- vrhnje kiselo (12% masti)
- 300 g bundeva
- maslac, neslani
- parmezan
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Popržite trakice slanine dok ne postanu hrskave. Potom ih ocijedite na papirnatim ručnicima.
- Dinstajte luk na jednoj do dvije žlice maslinova ulja dok ne postane staklast. Dodajte ružmarin, popaprite i posolite, a zatim ubacite i zdrobljene režnjeve češnjaka.
- Tjesteninu skuhajte u puno slane vode, prema uputama s pakiranja. Ocijedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
- Bundevu očistite i narežite na kockice. Skuhajte je u malo posoljene vode pa stavite u blender. Dodajte malo maslaca, soli, papar i malo mlijeka pa sve smiskajte.
- Zatim pire od bundeve i kiselo vrhnje dodajte u luk, sve dobro promiješajte i držite još kratko na laganijoj vatri dok se ne izjednači toplina.
- Bundevi dodajte tjesteninu i malo vode koje je ostalo od kuhanja tjestenine (tako da dobijete umak) i maknite sve s vatre. Trakice slanine servirajte na vrh i dodajte ribani parmezan prema želji.