Recepti 13. listopada 2014.

Tortice s raguom od kozica

Tortice s raguom od kozica
gastro postao gastro.24sata.hr
Mini delicija od lisnatog tijesta uz ragu od kozica može biti zvijezda svakog cocktail tuluma

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 729

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 300 g kozica velika
  • sol
  • papar
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 20 g maslac, slani
  • 3 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 dl riblji temeljac

Priprema

  1. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od cca 0,5 cm. Izbadačem izbadajte komade željene veličine. Ove paštetice možete puniti i nekim drugim nadjevima, raguom od piletine, povrća ili po želji. Mogu se speći i dan ranije, samo kod serviranja ih na kratko morate staviti u pećnicu da se podgriju. Poslužite uz Chardonnay Zdjelarević.
  2. Svaki drugi komad izdubite još jednim manjim izbadačem.
  3. Cijeli komad premažite tučenim jajem, pa gore položite drugi dio koji ste izdubili.
  4. Izdubljene dijelove stavljajte posebno na pleh, a slijepljene posebno. I jedne i druge još jednom premažite tučenim jajetom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva cca 20 minuta.
  5. Kozice naglo prepržite na maslacu, flambirajte konjakom te dodajte slatko vrhnje i temeljac. Dotjerajte okus, posolite i popaprite i pustite da lagano još malo prokuha.
  6. Na tanjur posložite torticu i napunite ju raguom od kozica. Na vrh stavljajte kapicu, tj. onaj dio koji ste izdubili i koji se posebno pekao. Kao ukras možete staviti malo pržene rikule i koju cijelu kozicu.

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.