Recepti 13. listopada 2014.

Toskanska pita

Toskanska pita
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz srca Italije dolazi nam ova pita s borovnicama i ribizom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 459

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 135 g šećer, kristal
  • 90 g maslac, neslani
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 75 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 prstohvat sol
  • 125 g borovnice
  • 125 g ribiz, crveni
  • 1 kom narančina kora
  • 1 kom limunova korica
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Jaja pomiješati sa šećerom pa miksati oko 5 minuta dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta.
  2. U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko miješajući oko 1 minute između svakog dodavanja sastojka. Na kraju dodaj ribanu koricu naranče i limuna, malo soli, malo po malo brašna, te prašak za pecivo.
  3. Voće mora biti sobne temperature, a ako koristiš zamrznuto, treba biti na pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok. Voće pomiješaj s šećerom po volji.
  4. 1/4 voća umiješaj lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto. Kalup namasti s malo rastopljenog maslaca. Smjesu izlij u kalup i stavi peći 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 175°C.
  5. Nakon što je kolač na pola pečen, ostatak voća lagano poredaj po površini kolača pa lagano žličicom utisni voće u biskvit. Stavi peći još 30 minuta na istoj temperaturi.

Iz srca Italije dolazi nam ova pita s borovnicama i ribizom

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.