Recepti 13. listopada 2014.

Trokutići s lješnjacima

Trokutići s lješnjacima
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomalo zaboravljen ukusni blagdanski kolač s lješnjacima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 99

Tijesto

  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 kom vanilin šećer
  • 70 g maslac, neslani

Nadjev

  • 100 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 2 žlica voda
  • 200 g lješnjak, sirovi
  • 2.50 žlica pekmez od marelice
  • 50 g tamna čokolada

Priprema

  1. Za tijesto - od navedenih sastojaka rukama umijesite prhko tijesto, zamotajte ga u foliju i dobro ohladite.
  2. Hladno tijesto tanko razvaljajte i prebacite u posudu za pečenje pa ga formirajte po njoj (ja pečem u dubljoj tepsiji, 20x35 cm).
  3. Stavite ga opet u hladnjak pa pripremite nadjev.
  4. Za nadjev - lješnjake tostirajte, očistite od ljuskica pa kada se ohlade pola sameljite a pola nožem sitno isjeckajte.
  5. U posudu stavite maslac, šećer, vanilin šećer i vodu, i kratko prokuhajte na laganoj vatri. Maknite s vatre, malo ohladite i dodajte lješnjake pa ostavite da se sve ohladi.
  6. Pripremljeno, ohlađeno tijesto prvo premažite pekmezom a zatim nanesite nadjev od lješnjaka.
  7. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 180°C.
  8. Ohladite, izrežite na trokutiće pa ukrasite čokoladom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.