gastro postao
Kaže se da je avokado najbolje jesti sirov u salatama i umacima jer kuhanjem postane gorak
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 320
Potrebno vam je
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 žlica limunov sok
- 0.50 šalica korijander
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Izmiješajte sve sastojke u mikseru i miksajte 1 minutu. Avokado možete i gnječiti gnječilom za krumpir ili vilicom pa potom dodati ostale sastojke.
Avokado je najbolje jesti sirov u salatama i umacima jer pri kuhanju ogorča. Samo sam u Meksiku vidio kuhano jelo od avokada. Ondje ga režu na kriške i dodaju u pileću juhu prije posluživanja. Ali ni tada sam avokado nije bio kuhan. Guacamole je vrlo popularna u meksičkoj kuhinji i u kuhinji jugozapada Sjedinjenih Država. Da se pripremi ova ukusna verzija toga jela potrebne su samo 3 minute.
Izvor 'Najzdravije namirnice svijeta'; George Mateljan