gastro postao
Pripremite umak koji niskokaloričan, zdrav i ukusan
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 68
Potrebno vam je
- 500 g patlidžan
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 režanj češnjak
- 190 g crvena paprika
- 1.50 dl nemasni (niskomasni) jogurt
- sol
- svježe mljeveni papar
- 25 g masline, zelene, slane konzerv.
- 225 g cvjetača (samo cvijet)
- 225 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 125 g mrkva, crvena
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
- Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
- Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.