gastro postao
Dolazak toplijih dana začinite slasnim njokima od koprive. Neka vas iznenadi jednostavna priprema, tekstura i genijalni okusi ovog nesvakidašnjeg priloga.
Zeleni njoki nisu samo oni od špinata i blitve, klasičnom krumpirovom tijestu dodajte svježi sir i koprivu, pa uživajte u sjajnom ručku bez previše posla.
Njoke poslužite uz glavna mesna i riblja jela, a odlični će biti i zapečeni u pećnici, s dobrom dozom sira i kremastog umaka od vrhnja ili bešamelom.
Potrebno vam je:
- 1000 g krumpira
- 300 g raženog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g kravljeg sira
- 2 jaja
- 200 g koprive
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Krumpir operite i skuhajte ga u kori u osoljenoj vodi. Ogulite ga i zgnječite ili protisnite.
- Koprivu operite, poparite i nasjeckajte te izmiješajte s krumpirom.
- Dodajte sir, brašno, jaja i sol te umijesite čvrsto tijesto.
- Oblikujte valjuške i kuhajte ih u kipućoj osoljenoj vodi.
- Poslužite uz umake ili druga glavna jela.
Dobar tek!